29. 4. 2024   |   svátek má Robert
 

Bramboráky se zelím

Název Množství a jednotka
brambory 700 g
kysané zelí 300 g
vejce 1 ks
česnek 6 stroužků
majoránka 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečnou vodu slijeme, přidáme zelí, které jsme předtím scedili a překrájeli na menší kousky, dále přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, majoránku, pepř, zaprášíme troškou mouky, dobře promícháme a na sádle smažíme placičky dozlatova.

Tip:
Pro zdravější variantu lze tefonovou pánev pouze vytřít olejem, případně placičky upéct v troubě na plechu vyloženém pečícím papírem.

Tip II:
Místo kysaného zelí je možno dát i sladkokyselé sterilizované - placky získají trošku nasládlejší a jemnější chuť.


 


RECEPTY

Kokosové věnečky

Postup: Ze všech přísad na vále vypracujeme těsto a necháme v lednici alespoň dvě... zobrazit recept

RECEPTY

Švábka (žebrácká polévka)

Postup: Starší, nebo i suchý chleba rozlámeme nebo nakrájíme na kousky a dáme rozvařit... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z mortadelly

Postup: Salám nakrájíme na tenká kolečka a pak na proužky.Do mísy dáme sterilovaný... zobrazit recept

RECEPTY

Uzená polévka se zeleninou a kroupami

Postup: Uzené maso uvaříme v mírně osolené vodě. Kroupy (střední krupky) uvaříme zvlášť... zobrazit recept

RECEPTY

Houbová polévka

Postup: Houby očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na lžíci sádla asi 10 minut.... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

ESHOPY

Tvorba eshopů, webů, SEO optimalizace

Internetové stránkyTvorba profesionálních eshopů na míru. Pronájem eshopů....